Jan Thiel Beach Curacao

Jan Thiel is een toeristisch gebied op Curacao. Op Jan Thiel vind je een divers aanbod van hotels, resorts, restaurants en uiteraard een prachtig strand. Bij dit strand zijn er uitstekende voorzieningen voor de perfecte vakantie. Lekker relaxen op een strandstoel of actief de wondere onderwaterwereld van Curacao bekijken door te snorkelen of te gaan duiken.

Jan Thiel ligt in het zuidoosten van het eiland op ongeveer 22 km vanaf Hato. Jan Thiel is een baai en heeft een erg mooi strand. De locatie is ideaal voor duiken, snorkelen en uiteraard ontspannen. Ook surfen, zeilen en kajakken kunnen hier uitstekend.

Het gebied van Jan Thiel is goed onderhouden met een goede infrastructuur. Er zijn verschillende Hotels & Resorts te vinden en een villawijk. In de buurt bevind zich de Caracasbaai en diverse andere baaien zoals het Spaanse water en een jachthaven. Het overgebleven for Beekenburg (anno 1703) en Quarantaine gebouw ( anno 1883) representeren de historie.

Het gebied is ook geliefd bij joggers, wandelaars en fietsers. Vooral ’s avonds, wordt hier veel gewandeld, gejogd en gefietst. Dit kan prima, want de weg is rustig en het is algemeen bekend dat het hier druk is met sportievelingen.

Zanzibar

Uiteraard komen de meeste mensen voor het strand. Daarom is Zanzibar een prima plek om heen te gaan. Zanzibar is een restaurant bar en verhuurd ligbedden op het strand. Voor kinderen is er een zwembad op het strand. Iets voorbij de Zanzibar is ook een duikcentrum gevestigd waar duikcursussen gevolgd kunnen worden. Elke zaterdag is er bij Zanzibar een Happy Hour vanaf 17:00 uur tot 18:00 uur. Hierdoor is Zanzibar ook erg populair onder de stagiaires.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.